FC Berghuizen 75 jaar Wijksymposium

op zondag 22 mei 2022
FC Berghuizen bestaat dit jaar 75 jaar. Omdat FC Berghuizen een echte wijkclub is, wordt het 75-jarig bestaan van de club met heel de wijk gevierd.

Hoogtepunt wordt een symposium, waarbij de FC Berghuizen samen met zeven belangrijke partners uit Berghuizen een doorkijkje naar het jaar 2047 probeert te schetsen. Het doel is de club nog beter te verbinden met de wijk. Dit gaat gebeuren op vrijdagmiddag 24 juni.

De zeven partners uit de wijk zijn: Basisschool de Leemstee, carnavalsvereniging de Spanvöggel/Olde Weghuis, tennisvereniging TZB, welzijnsorganisatie Impuls, klootschietvereniging De Toekomst, Postduivenvereniging de Reisduif en kinderopvang Columbus. Het wijksymposium moet bijdragen aan saamhorigheid en verbinding in de wijk. Iets wat we in de Coronaperiode hebben gemist en waarvan we dagelijks op het belang ervan worden gewezen!

Hoe gaat het wijksymposium er uit zien?
Op vrijdagmiddag 24 juni van 13.00 tot 18.00 uur wordt een geanimeerd programma aangeboden. Op verschillende mooie plekken in de wijk- en dus met veel bewegingen- wordt aandacht besteed aan ‘DE WEG NAAR 2047’. Want dan bestaat FC Berghuizen 100 jaar.
200 deelnemers horen op verschillende plekken in de wijk inspirerende en deskundige sprekers vertellen over wat ons de komende 25 jaar gaat brengen. Bijvoorbeeld: Op welke manier vindt innovatie in de sport plaats? Hoe ziet de natuur er over 25 jaar uit? Hoe blijf ik gezond? Of wat gebeurt er met ons geld de komende jaren? Zomaar wat vragen die een basis vormen voor enkele inhoudelijke sessies.
Afsluitend is er in de kantine van FC Berghuizen een forum waarbij beelden en verhalen worden gedeeld over dilemma's en ontwikkelingen in de topsport. Wie er allemaal spreken? Die namen houden we nog even bij ons.

Tijdens het symposium is er uiteraard ook voldoende ruimte voor informeel ontmoeten en het wordt afgesloten met een gezellige netwerkbijeenkomst inclusief een hapje en een drankje.

Wil je mee doen aan het symposium?
Dan zijn er vrijkaarten beschikbaar. Hiervoor kun je mailen naar activiteiten@tvzuidberghuizen.nl. Of je kunt bellen met Henk Teussink 06-30143509