Clubgebouw en Bardienst

Sinds 2017 beschikt TZB over een volledig vernieuwd clubgebouw. Zowel het onderhoud als het beheer van het clubgebouw doen we in eigen beheer. Het clubgebouw bestaat uit een ontmoetingsruimte annex bestuurskamer, een bar met keuken, een voorraadruimte en een natte ruimte waar zich de kleedkamers, douches en toiletten bevinden.

Bardienst Beheer

De bezetting en het beheer van de bar van onze vereniging valt onder de accommodatiecommissie. Daaronder wordt verstaan de inkoop van de goederen, het onderhoud van het clubgebouw en het coordineren van de barbezetting.

Wat wordt er van een bardienstmedewerker verwacht:

 • Een ordelijke en gezellige uitstraling vanachter de bar, het clubgebouw en het terras. Dat kan ook in houden dat er af en toe een volle afvalemmer of asbak geleegd moet worden.
 • Het opnemen en afhandelen van consumpties aan de bar. Consumpties in de regel direct contant afrekenen.

Alle zaken die van toepassing kunnen zijn bij het uitvoeren van een bardienst staan ook in het instructieboek dat achter de bar ligt. Eventuele observaties of onvolkomenheden kunnen genoteerd worden in het notitieblok achter de bar of rechtstreeks doorgegeven worden aan een van de leden van de accommodatiecommissie die de bardienstplanning beheren bardienst@tvzuidberghuizen.nl.

Bardiensplanner

Inschrijving voor bardiensten gaat via de KNLTB clubapp. Voor een instructie om deze te installeren verwijzen we je graag naar de bijlage onderaan dit bericht met de titel 'Instructie Clubapp'.

Mocht je onterecht een mail ontvangen over de bardienst, mail dan naar voorzitter@tvzuidberghuizen.nl of naar ledenadministratie@tvzuidberghuizen.nl. Indien je van mening bent dat je om zwaarwegende redenen geen bardienst hoeft te draaien, verzoeken we je contact op te nemen met Ferry Schlette (voorzitter) 0613760525 (buiten kantooruren). In het verleden hebben we regelmatig de vraag gekregen of de bardienst ook afgekocht kon worden. Dit kan niet.
Inschrijven

Met ingang van week 38 kan weer ingeschreven worden voor het nieuwe bardienstseizoen: oktober 2018 - maart 2019. Inschrijven gaat vanaf nu via de clubapp en niet zoals je gewend was via afhangbord.nl. Met ingang van heden is de volgende afspraak van kracht:

 • TZB leden draaien 3x een bardienst per jaar. Per bardienst krijg je 1 punt. Om aan je bardienstverplichting te voldoen dien je 3 punten te behalen. Indien je in de zomer tijdens het bloementoernooi bardienst draait, ontvang je 2 punten. Dit geldt ook voor het eindfeest van de wintercompetitie op 28 maart 2019.
 • De vrijwilligers die structureel en zeer regelmatig vrijwilligersactiviteiten uitvoeren (bijvoorbeeld in een commissie) worden op dit moment vrijgesteld van bardienst. Uiteraard staat het deze vrijwilligers en ook de leden ouder dan 65 vrij om bardienst draaien en mogen er altijd meerdere bardiensten worden gedraaid.
 • De bardienst is verplicht voor alle leden tussen de 18 jaar en 65 jaar.
 • Iedereen die verplicht is in te schijven ontvangt een mail van de bardienst.
 • In verband met de wintercompetitie vragen we hierbij extra aandacht voor inschrijving van deelnemers van de wintercompetitie op dinsdag en donderdag!

Inschrijven

Je ontvangt ongeveer een maand voor de volgende periode een mail met verzoek tot inschrijving. Met ingang van heden is de volgende afspraak van kracht:

 • TZB leden draaien 2 a 3 bardiensten per kalenderjaar. Per bardienst krijg je 1 punt. Om aan je bardienstverplichting te voldoen dien je 3 punten te behalen. Indien je in de zomer op doordeweekse avonden of finalezondag tijdens het bloementoernooi bardienst draait, ontvang je 2 punten. Dit geldt ook voor het eindfeest van de wintercompetitie.
 • De bardienst is verplicht voor alle leden tussen de 18 jaar en 65 jaar.
 • De vrijwilligers die structureel vrijwilligersactiviteiten uitvoeren (bijvoorbeeld in een commissie) worden op dit moment vrijgesteld van bardienst. Uiteraard staat het deze vrijwilligers en ook de leden ouder dan 65 vrij om bardienst draaien en mogen er altijd meerdere bardiensten worden gedraaid.
 • Iedereen die verplicht is in te schijven ontvangt een mail van de bardienst.
 • In verband met de wintercompetitie vragen we extra aandacht voor inschrijving van deelnemers van de wintercompetitie op dinsdag en donderdag!

Instructie voor inschrijving:
Zie www.knltb.club/app en de bijlage.
Noteer de datum waarop je hebt ingeschreven ook in je eigen agenda. Ook kun je zelf op de app instellen wanneer je een herinnering wilt ontvangen voor je ingeschreven dienst (via app instellingen, mijn diensten, schuifje naar rechts en gewenste moment kiezen). Je kunt te allen tijde in je clubapp het rooster bekijken.

Verhinderd?
Mocht je toch verhinderd zijn, dan dien je zelf voor een vervanger te zorgen en deze wijziging door te geven aan de bardienstcommissie via de mail: bardienst@tvzuidberghuizen.nl. Wij wijzigen het in het systeem. Dit kun je niet zelf aanpassen. Geef dus vooral je wijzigingen door, omdat het anders lijkt alsof je niet aan je bardienstverplichting voldoet. Er worden immers punten aan je ingeschreven dienst toegekend. Telefoonnummers van leden zijn te vinden in de ClubApp of in de map die achter de bar ligt.

Schrijf je niet in?
Indien je niet inschrijft voor half oktober zal de bardienstcommissie jou inplannen met een ander TZB lid. De kans bestaat dan dat je gepland wordt op een dag die je liever niet wilt. Dus zorg ervoor dat je jezelf inschrijft.

Praktische zaken:

 • De sleutel kun je ophalen en terugbrengen op het adres dat vermeld staat in de bardienstplanner en in de informatiemap achter de bar.
 • Vergeet je ledenpas niet mee te nemen om de buitenpoort te openen.
 • Bij regen ben je verplicht om naar het clubgebouw te komen en deze af te sluiten op sluitingstijd.
 • De normale ingang is altijd gewoon geopend. Wil je echter van de hal naar het kantinegedeelte, dan dien je het alarm uit te zetten. Dit doe je als volgt: er hangt links (tegenover het afhangbord) een wit kastje. Aan de sleutel van ons clubgebouw zit een zwarte druppel: deze houd je kort voor het witte kastje en nadat je een piep hebt gehoord kun je naar binnen.
 • Met betrekking tot het afsluiten verwijzen we je graag door naar het handboek naast de kassa.
 • We vragen je aandacht om de kantine en het terras netjes achter te laten (tafels afnemen, prullenbakken legen, schone vaat of vaatwasser aanzetten, voorraden bijvullen etc.).
 • De kasopbrengsten dien je te deponeren in de kluis. Zie voor de werkwijze van de kassa openen en sluiten, het handboek naast de kassa
 • (Nieuwe) leden die behoefte hebben aan een kantinedienstinstructie kunnen een mail sturen naar bardienst@tvzuidberghuizen.nl. Dan maken we hiervoor een afspraak. Voor verdere vragen, kun je contact opnemen met de bardienstcommissie via bardienst@tvzuidberghuizen.nl.
 • De bardienst is zowel in de zomer als in de winterperiode van 19.30 -23.00 uur met uitzondering van toernooien en competities.

BELANGRIJK:

 • Het is verboden om alcohol te verkopen, schenken of mee te geven aan iedereen die jonger is dan 18 jaar. Bij twijfel: vraag om een legitimatiebewijs.
 • Daarnaast wil het bestuur iedereen er op wijzen dat het ook verboden is om iedereen die jonger is dan 18 achter de bar te laten lopen. We begrijpen dat het voor kinderen heel erg leuk is om te helpen, maar het mag niet. We verzoeken daar rekening mee te houden.
 • Houd ook rekening met de schenktijden!

Downloads