De vertrouwenscontactpersoon bij TZB  (VCP)

Wanneer een lid van een vereniging te maken krijgt met seksuele intimidatie of zich op een andere manier onveilig voelt, is het belangrijk te weten waar hij of zij terecht kan voor hulp, ondersteuning en advies of gewoon een luisterend oor.

Signaleren en praten

Iedereen die sport, moet dit kunnen doen in een veilige omgeving. Wanneer iemand zich onveilig voelt kan dit veel emoties en vragen oproepen. Ook bij mensen die niet direct slachtoffer maar getuigen zijn. Blijf er niet mee rondlopen! Signaleer het en praat erover met iemand in wie je vertrouwen hebt. Erover praten is vaak moeilijk, maar het kan prettig zijn om met iemand van buitenaf te kunnen praten en advies te geven. Daarom heeft NOC*NSF een aantal vertrouwenspersonen en adviseurs aangesteld op wie iedereen die lid is van een sportvereniging gratis een beroep kan doen.

Wat doet een vertrouwenscontactpersoon?

De vertrouwenscontactpersoon luistert naar je verhaal en helpt je zoeken naar mogelijkheden om de situatie op te lossen. Informatie wordt strikt vertrouwelijk behandeld. De vertrouwenspersoon kan je helpen om een klacht in te dienen bij de vereniging, sportbond of politie. Maar gewoon even praten kan ook.

Hoe kan ik iemand bereiken?

TZB kent ook twee vertrouwenscontactpersonen, namelijk:

Irma Jansen 0541-530371
Fred Lubbers  06-27118977

Zij zijn te bereiken onder vertrouwenspersoon@tvzuidberghuizen.nl of via het genoemde telefoonnummer. 

Je kunt ook rechtstreeks contact opnemen met de vertrouwenspersoon van de KNLTB of met het meldpunt van NOC*NSF.

KNLTB vertrouwenscontactpersoon – Gonnie Ravenhorst
Telefoon: 06–53736062

Bij geen gehoor kun je een voicemail bericht achterlaten met daarin je telefoonnummer, je wordt dan zo snel mogelijk terug gebeld. Wil je liever direct iemand spreken, neem dan bij geen gehoor contact op met het NOC*NSF meldpunt.

NOC*NSF meldpunt
Telefoon: 0900 – 2025590
Het meldpunt is bereikbaar maandag tot en met vrijdag van 08.00 uur tot 21.00 uur en op zaterdag van 12.00 uur tot 16.00 uur. Op zondag is het meldpunt niet bereikbaar.

VOG

Elke bestuurslid, de ledenadministrateur, de financiële administratie, de leden van de jeugdcommissie, de vertrouwenscontactpersonen en de trainer(s) zijn in bezit van een Verklaring Onbesproken Gedrag.