Voorjaarscompetitie (KNLTB)

De voorjaarscompetitie wordt gespeeld in de periode april tot en met juni. Er zijn verschillende soorten competities waar een team in uit kan komen, per seizoen wordt bepaald voor welke competitie teams zich kunnen inschrijven. Inschrijven kan via onderstaand formulier. De jeugdcompetitie valt onder de landelijke competitie op zondagochtend, maar dit betekent niet dat de jeugd het hele land door moet voor de competitie. De jeugdcompetitie valt alleen organisatorisch onder de landelijke competitie.

Inschrijving KNLTB Voorjaarscompetitie 2021

Er kan weer ingeschreven worden voor de voorjaarscompetitie 2021. In de documenten onderaan deze pagina onder downloads vinden jullie:

  • De competitiedata
  • Voorwaarden voor dispensatie. Indien er sprake is van dispensatie geef me dat svp direct aan bij inschrijving. Dit wordt nog weleens vergeten, met alle gevolgen van dien.
  • Voorwaarden voor inschrijving
  • Het Inschrijfformulier
  • Het competitieaanbod. Zie tevens onderstaande toelichting vanuit de KNLTB. 

Verkort & Compact Spelen

Voor alle dubbelpartijen (DD, HD en GD), bij zowel senioren- als juniorencompetities geldt Verkort Spelen: er wordt een beslissende wedstrijdtiebreak (10 punten) gespeeld op het moment dat in een dubbel de stand één set gelijk is. Winnaar van die beslissende tiebreak – en daarmee ook de partij – is de dubbelcombinatie die het eerst tien punten behaalt met een verschil van twee punten. Deze tiebreak vervangt de beslissende laatste set en dient in MijnKNLTB.nl ingevoerd te worden als 10-6 of 11-13. Voor de 8&9-competitie, de Zomeravondcompetitie geldt compact spelen. Wil je weten hoe deze vormen werken? Klik hier voor de infographic of lees meer op de KNLTB website

Let op:

Er kunnen nu in totaal 6 teams worden ingeschreven op de vrijdagavond. Deze zit echter al vol, er was namelijk al een wachtlijst voor de vrijdagavond
Opgeven kan tot 1 januari per mail. Zie het inschrijfformulier

Mochten er vragen zijn, neem dan gerust contact op via competitie@tvzuidberghuizen.nl of telefonisch of per APP contact op met de VCL.

VCL Anneke Scheurink
​06-43059376

Downloads