De Tennisleraren bij TZB

Niek Schothuis

Als klein jongetje was ik al gek van voetbal ( alle eerste teams bij Quick ’20 vanaf de F-jes doorlopen ) en als tennisser ben ik zo’n 30 jaren geleden door wijlen Ben Gortemaker gevraagd om training te geven bij TVD in Denekamp.

Ik kan genieten van kinderen en volwassenen in al hun facetten en eigenaardigheden en vind het nog steeds fantastisch om mensen iets bij te brengen. Ten alle tijden dient plezier voorop te staan en ontwikkeling gaat hiermee hand in hand. Hoe beter je word; des te meer plezier. Ondanks mijn inmiddels 52 jaar mag ik zelf nog steeds mijn partijtje mee slaan. Competitie bij “de grashoppers” van TVD en afgelopen voorjaar zelfs kampioen geworden.

Inmiddels kun je tennis naast mijn werk wel zo’n beetje als mijn verslaing beschouwen. Een prettige verslaving overigens.

Ik ben trots dat ik samen met Henk Asma aan een hernieuwde basis heb mogen staan van de huidige jeugdcommissie en het huidige jeugdbestand van bijna 100 jeugdleden op dit moment, met enthousiasme en positiviteit van mensen en samenwerken kun je heel veel mensen laten genieten van onze prachtige sport. TZB is een geweldige club met leuke mensen met een no-nonsensmentaliteit van doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg en “aj d’r bint, dan moj d’r ween” Dat spreekt mij zeer aan.

De banen lenen zich ervoor om het hele jaar door tennissen al hoop ik stiekem in de toekomst toch op een verandering naar all-weather banen waar de balafdruk te zien is. “Verandering is de enige constante” zei een bekende Griekse filosoof ooit. De club heeft er een geweldig mooi gebouw neergezet wat je ook merkt in het enthousiasme van de mensen en de volgens mij hiermee verbeterde derde helft… J

Naast het geven van training ben ik vanuit enthousiasme sinds een jaartje of zeven, één van de initiatoren van BoesCoolFit; een stichting waarmee we alle Oldenzaals basisschoolkinderen laten ruiken, proeven en beleven aan sport in al haar facetten; dat is prachtig om te doen en krijg je ondanks dat het aardig wat tijd in beslag neemt veel energie voor terug. De teruggang van bewegen en motoriek bij kinderen is echt schrijnend en ben dan ook blij dat we samen met de gemeenteraad het voor elkaar hebben gekregen dat vanaf aankomend schooljaar alle scholen een vakleerkracht gym hebben, wordt de inzet toch beloond.

Al een aantal jaren tennis ik ’s winters mee in de zogenaamde FTO-competitie en Evelien Wennink speelt mee in ons team; ik kende haar al toen zij een aantal jaren geleden training gaf bij Quick waarbij ik geamuseerd werd door de natuurlijke manier waarop ze met kinderen omgaat, daarnaast is ze enthousiast, gepassioneerd en gek van tennis.

Evelien Wennink

Altijd veel plezier in sporten en op jongere leeftijd begonnen bij TZB waar ik training kreeg van Paul Corstjens. Erg leuk om nu weer terug te zijn als trainster bij deze gezellige club. CIOS in Enschede en Arnhem gevolgd waar ik de opleiding tot trainer A heb volbracht. Aantal jaren les gegeven bij Quick tennis in Oldenzaal. Het tennissen is door studie wat op de achtergrond gekomen maar na terecht te zijn gekomen in het gezellige FTO team samen met Niek Schothuis kreeg het tennissen weer een nieuwe wending en sta ik nu weer actief les te geven.