Geslaagde eerste 2024 editie 50+ Toernooi

op vrijdag 05 april 2024

Een aantal 50+ ers van TZB kan weer terugkijken op een geslaagd eerste 50+ toernooi van dit jaar. Dit toernooi was op woensdagmorgen 27 maart. Het is een leuke gelegenheid om met elkaar een balletje te slaan en oude herinneringen op te halen. De gezelligheid tijdens en na de wedstrijden zijn eigenlijk belangrijker dan de uitslag. Ons 50+ toernooi staat garant voor leuke partijen, gezellig wat (bij)kletsen en aan het eind van de ochtend een fijne lunch en natuurlijk de prijsuitreiking. Want naast de gezelligheid is het altijd leuk en goed dat er om prijzen wordt gespeeld.

Er waren deze keer wat minder deelnemers dan we gewend zijn
Het waren er deze keer 14. Maar zeker niet met minder enthousiasme en strijd. Door dit aantal hebben we op drie banen gedubbeld en op 1 baan ge-enkeld.  De oh’s en oh’s waren geregeld te horen. En dat kwam niet door overbelaste spieren of net te grote inspanningen, maar vooral door de prachtige returns, snoeiharde opslagen, lepe balletjes maar soms ook, en dat moet ook gezegd worden, door stomme missers.

En eerlijk is eerlijk;  De enkelpartijen waren van een zeer hoog niveau
Er waren zelfs twee dames die gingen enkelen. Volgens  hun eigen zeggen speelden ze hun laatste enkelspel nog met houten tennisrackets en witte tennisballen. Maar ze deden het wel. Dames chapeau!

 

Uiteindelijk was Jan Klieverik de glorieuze winnaar van dit 50+ toernooi
Jan kreeg uit handen van de organisatie een prachtige ingelijste oorkonde. Jan had al een mooi plekkie in gedachten waar deze oorkonde kwam te hangen, namelijk in het Kippenhok. Jammer, want volgens ons is dit de eerste prijs die Jan in zijn lange tenniscarriere heeft gewonnen en die verdient dan toch wel een mooie ereplaats in huis. wink

Deze keer hadden we twee deelnemers op de laatste plek
Dit waren Trees Olde Hendriksman en Mirjam Hassing. Beide dames kregen de poedelprijs.

Het volgende 50+ toernooi is op woensdagochtend 18 september
Een groot deel van de deelnemers aan het eerste  50+ toernooi hebben al aangegeven ook dan weer van de partij te zijn. Maar er kunnen er dus nog wel wat meer bij. Opgeven kan nu al via activiteiten@tvzuidberghuizen.nl onder vermelding van 50+ 18 september.

Evenement details

woensdag 27 maart 2024