Verslag 50+ Toernooi

op vrijdag 01 juli 2022
Verslag van het TZB 50+ Toernooi op 15 juni.

Op 15 juni werd al weer, ja voor de hoeveelste keer eigenlijk al, we zijn de tel kwijt, het 50 plus toernooi gehouden.

17 TZB-ers streden deze keer om de prijzen en natuurlijk de eeuwige roem om als winnaar van dit toernooi de boeken in te gaan. Er waren wel wat minder deelnemers dan we gewend zijn. Dit kwam omdat veel vaste deelnemers al op vakantie waren. Maar er waren wel weer twee leden die nog niet eerder hadden meegedaan nl. Harry Mensen en Reinier Tameling. Beide heren kwamen uiteindelijk in de top 5 van de uitslag. Mannen goed gedaan en natuurlijk tot een volgende keer.

In bijna zomerstemperaturen werden de wedstrijden gespeeld. En eerlijk is eerlijk een bekend spreekwoord luidt; “Ouderdom komt met gebreken”, maar daar was tijdens dit toernooi helemaal, maar dan ook helemaal niets van te merken. Tijdens de wedstrijden werden er lange en mooie rallys gespeeld. Dit onder het motto; het gaat er niet om hoe hard je kunt slaan, maar om hoeveel je kunt retourneren. En natuurlijk is er hier en daar ook nog wel wat te verbeteren in het tennisspel. Maar hier geldt; je bent nooit te oud om te leren.

Er werden mooie punten gescoord (soms met heel veel geluk) en er was op de banen en op het terras vooral heel veel plezier. En da’s nou net wat de organisatie graag wil en waar dit toernooi ook bekend om is. Al met al was het weer een prachtige editie van ons 50 plus toernooi, dat zoals gebruikelijk werd afgesloten met een gezamelijke lunch.

Uiteindelijk won Theo Vrijkotte dankzij zijn bijzonder moeilijk te retourneren service. En natuurlijk heeft Theo het grote voordeel dat hij heel soepeltjes het tennisracket van zijn rechter- aan zijn linkerhand overgeeft. En andersom natuurlijk.

De poedelprijs werd gewonnen door Mirjam Hassing die nog maar drie/vier maanden lid is van TZB. Maar zich nu al helemaal thuis voelt.

Hieronder vind je enkele foto’s van de wedstrijden, de prijsuitreiking en de lunch

Groet en op naar het volgende 50 plus toernooi,
Diane en Henk