Verslag Bokbiertoernooi

op woensdag 08 november 2023
Het was weer een mooie, spannend en gezellige avaond

Met heel veel mazzel qua weersomstandigheden, hebben wij een druk bezet en zeer gezellig Bokbier Toernooi gespeeld. We hadden alles mee: de banen lagen er prachtig bij, we hadden schitterend tennisweer (tot een uurtje of tien) en een fanatieke en zeer gezellige groep deelnemers.

En het mooie van dit Bokbiertoernooi was, dat er in ons clubgebouw niet alleen tennissers waren, maar ook fanatieke en gezellige toeschouwers.

En natuurlijk ook weer een smakelijk bokbierproeverijtje. 5 heerlijke “bokjes”, die Bas met zorg heeft geselecteerd. En uiteraad was er ook wat te eten. Want tennissen, maakt dorstig en hongerig. Niets is overgebleven van de broodjes braadworst en de bakbloed- en bakleverworst. En trouwens; er is ook niet veel bokbier van de bokbierproeverij overgebleven………..

Er werd gestreden op het scherpst van de snede. Uiteindelijk bleken op de tennisbanen de verschillen zeer klein. Dat zie je ook op de grote tennistoernooien zoals Wimbledon en Roland Garos: net dat ene balletje op het juiste moment maakt het verschil.

Maar het was niet alleen tennissen wat de klok sloeg. Er was ook een tweede activiteit; sjoelen.

En de gescoorde punten met het sjoelen werden voor de einduitlag de doorslaggevende factor. In tegenstelling tot het tennissen, waren bij het sjoelen de verschillen in punten en technieken veel groter. Het bleek maar weer dat sjoelen geen sport is waar je alleen maar een steentje hoeft te schuiven. Inzicht is nodig om het spel goed te beheersen. En ook een goede oog-hand coördinatie en precies weten hoe hard je moet schuiven is zeer noodzakelijk. En eerlijk is eerlijk dat was niet bij iedereen zo.

Tip van de organisatie voor deze deelnemers: blijf lekker tennissen bij TZB en blijf voor het sjoelen (maar ook voor het tennissen) tennissen oefenen, oefenen, oefenen……….

Aan het eind van de avond hadden we twee deelnemers met een gelijk aantal punten. En omdat Bibi van Lenthe bij de prijsuitreiking er niet meer was, werd DENNIS DE LOUW de winnaar van ons Bokbiertoernooi 2023.

Graag tot het volgende Bokbiertoernooi. Ergens in november 2024.

De organisatie,

Ellemijn, Bas en Henk

PS; de organisatie zorgt er in 2024 voor dat iedereen die zich opgeeft voor het Bokbiertoernooi, ook wordt ingedeeld in het speelschema.

Evenement details

zaterdag 04 november 2023