Verslag Pannenkoekentoernooi

op maandag 11 november 2019
Jaarlijkse pannenkoekentoernooi bij Tennisvereniging Zuid-Berghuizen weer een groot succes! Zondag 10 november was het weer zover. Het jaarlijkse pannenkoekentoernooi bij TZB waar 40 kinderen reikhalzend naar uit hadden gekeken.

Mede door het mooie weer lag het pas vernieuwde tennispark van Tennisvereniging Zuid-Berghuizen er prachtig bij. Terwijl een lid van de jeugdcommissie zich ontfermde over de zogenaamde ‘rode kids’ (de jongste jeugd) hield tennisleraar Niek Schothuis nauwlettend de oranje en groene kinderen in het oog. Dit nadat ze ‘afgetrapt’ hadden met een warming-up met de trapladder. De kinderen konden zo laten zien hoe behendig ze inmiddels met de voetjes zijn (die toch de basis van tennis zijn). Het was mooi om te zien dat de kinderen zelf hun inbreng hierin hadden. Dat versnelt overduidelijk het resultaat en belangrijker: het saamhorigheidsgevoel. Samen leren door middel van het elkaar stimuleren.

Andere leden van de jeugdcommissie én ouders waren al vroeg in de weer om ‘de gasten’ te ontvangen en bij binnenkomst rook het al overheerlijk naar smeuïge pannenkoeken. Ook de vaders hielpen samen met de jeugdcommissie goed mee om het de kinderen naar de zin te maken.

Nadat ook deze editie werd afgesloten met het inmiddels welbekende koekenpannenspel konden we samen concluderen dat het aan de kinderen niets ontbrak deze ochtend en dat zij allen de winnaars waren! Ook deze 7e aflevering van het door Tennisvereniging Zuid Berghuizen in samenwerking met Tennisschool Niek Schothuis georganiseerde pannenkoektoernooi ging er in als koek.

Uiteraard kan ook dit pannenkoekentoernooi niet zonder sponsoring; Keurslager Kosse Berghuizen zorgde voor het spek, Jan Teussink Catering voor de bakplaten en TR Fastenings voor de algemene sponsoring. Uiteraard aan alle sponsoren hartelijk dank!

Evenement details

zondag 10 november 2019